this one’s for our Dutchie Bo

Deze week spraken wij af met actrice Bo Maerten, ter ere van de lancering van onze We Are Labels x Another Label x Fila collab. Bo ken je waarschijnlijk van films en series als ‘Wolf’, ‘Mannenharten 2’, ‘Feuten’ & ‘Nieuwe buren’. Wij vroegen de talentvolle Bo in dit interview naar haar favoriete spots in haar hometown Den Haag, persoonlijke stijl en acteren.

Leukste Bo! Jij bent natuurlijk één van Nederlands favoriete actrices. Een droom die je sinds je al heel jong was had, of niet? Hoe is dit bij jou zo gelopen?
Mijn vader is acteur en als klein meisje ging ik daardoor al van jongs af aan mee naar voorstellingen in het theater. Dat vond ik altijd fantastisch en vanaf een jaar of 6 ging ik daarom zelf ook op toneel les, al moet ik zeggen dat toneel les op die leeftijd meer rondjes rennen is dan echt acteren...

Hoe zou jij jouw eigen stijl omschrijven?
Mengelmoesje tussen vrouwelijk, mannelijk, netjes en slordig.

Wat is je favoriete seizoen?
Zomer.

In welke outfit voel je je het fijnst?
De afgelopen zomer ben ik opnieuw fan geworden van rokjes! Echt heerlijk om lekker blote benen te hebben. Wel heel jammer dat nu de herfst er weer aan komt het rokjesseizoen dus bijna weer voorbij is.Onze collab staat in teken van ‘the Dutchies’, wat zijn jouw favoriete Nederlandse spots waar iedereen wel een keer geweest moet zijn?

De Wadden! Laatst heb ik wad gelopen met vriendinnen en het klinkt misschien heel nerderig maar de uitgestrekte natuur was prachtig.

Favoriete Nederlandse spreekwoord / gezegde?
Mijn favoriete Nederlandse spreekwoord is ‘Met je neus in de boter vallen’, I love boter!

Kan je jouw perfecte dag omschrijven?
Wakker worden zonder wekker en dan uitgebreid en lekker langzaam ontbijten in bed met m'n vriend. Daarna naar het strand fietsen (ja, op mijn perfecte dag is het heerlijk weer). Daar de hele middag en avond blijven tot de zon ondergaat, met een groepje vrienden dat steeds groter en groter wordt.

Je hometown is Den Haag en daar woon je ook, wat zijn jouw favoriete Haagsche spots?
Op het strand zijn mijn favorieten plekken ‘Naturel’ en ‘Het Puntje’, allebei heerlijk eten en nog relatief rustig. Om te eten in de stad zijn mijn favorieten ‘Sushimeisjes’ en ‘Lapsang’.

Raarste woord uit de Nederlandse taal?
Desalniettemin. Eigenlijk niet omdat het een raar woord is, vind het juist mooi.

Welke filmrol had jij eigenlijk wel willen spelen?
Hermelien uit Harry Potter is altijd een jeugddroom geweest... En eigenlijk nog steeds stiekem.