this one’s for our Dutchie Sanne

Deze week spraken wij af met onze favoriete sneakergirl, Sanne Poeze van @girlonkicks, ter ere van de lancering van onze limited edition We Are Labels x Another Label x Fila in “this one’s for the Dutchies’. Sanne biedt met haar coole en tegelijk feminin style dagelijks inspiratie voor alle sneakerheads in Nederland (en daarbuiten) via haar blog girlonkicks.com en haar instagrampage. Wij vroegen Sanne naar haar favoriete Nederlandse hotspots, stijl en must-follow Instagram accounts.


Leukste Sanne! Jij bent natuurlijk de enige echte Dutchie sneakergirl. Hoe is deze liefde voor sneakers ooit bij jou begonnen?
Het begon toen ik ongeveer 15 jaar was en mijn beste vriend, die al into sneakers was, mij hierin totaal meesleepte. Toen ik 16 was kocht ik mijn eerste exclusieve paar, die ik via eBay, vanuit Amerika bestelde. Zo is het verzamelen eigenlijk begonnen. Hiernaast werkte ik tijdens mijn studie in de weekenden in de Nike store in Amsterdam, waar ik veel leerde over de geschiedenis/verschillende stijlen en de community/scene. 

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?
Mijn stijl bestaat uit womenswear gemixt met streetwear, sportswear en menswear, maar altijd met een paar sneakers.

In welke outfit voel je je het fijnst?
Ik ga eigenlijk altijd voor comfort. Als ik iets aanheb waar ik me niet helemaal lekker in voel, dan kan ik voor mijn gevoel ook niet mezelf zijn. Ik probeer dan wel een balans te vinden in baggy en minder baggy items, zodat het niet te lomp wordt allemaal.

Wie is jouw stijlicoon?
Ik hou heel erg van de stijl van Aleali May! Verder wisselt het eigenlijk heel erg.

Onze collab staat in teken van ‘the Dutchies’, wat zijn jouw favoriete Nederlandse spots waar iedereen een keer geweest moet zijn?
Ik vind Nederland dus echt SUPER mooi en ben mega fan van de Nederlandse bossen, stranden en de Waddeneilanden. Ik vind het ook heel zonde dat de meeste toeristen, die Nederland bezoeken, niet verder komen dan Amsterdam.

Wat is je favoriete Nederlandse spreekwoord / gezegde?
Ik heb er een soort sport van gemaakt om Nederlandse gezegdes te vertalen naar het Engels. Ik heb veel internationale vrienden en die snappen dan ook he-le-maal niets van al onze rare gezegdes. 'Nu komt de aap uit de mouw' is toch wel één van mijn favorieten vertaal-wise.

Wanneer moest je voor het laatst heel hard lachen en waarom was dit?
Gisteren nog toen ik met mijn moeder in het bos was om uit te waaien en ik mijn tas aan haar in bewaring gaf om even naar de wc te kunnen gaan. We hadden het een half uur daarvoor nog over hoe leuk we het altijd vinden om de eerste tekenen van herfst te zien en dat we dan alle kastanjes willen rapen, maar er vervolgens niets mee doen. Op het moment dat ik terug kwam had ze een mega ondeugende smurk op haar gezicht. Toen ik vervolgens mijn tas opendeed, zag ik dat ze zo’n 50 kastanjes had geraapt en in mijn tas had gedaan. Ik heb zo hard gelachen hierom, kleine herfst hoarder

Wat is je favoriete seizoen?
Herfst en Lente! Ik ben een echte Dutchie, ik heb het namelijk altijd warm en functioneer gewoon niet wanneer het 30+ graden is. Verder vind ik eigenlijk alles wel prima, zolang het niet regent.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Mijn vader, een echte West-Fries, zei vroeger altijd tegen mij; 'Kan ik niet ligt op het kerkhof en wil ik niet ligt ernaast’. Ik vond dit als kind altijd super irritant, ik heb namelijk heel lang faalangst gehad. Wat ik daar nu uithaal is dat als je het niet probeert, het je sowieso niet zal lukken.

Wat zijn Insta-accounts die wij volgens jou zeker moeten gaan volgen?
@ohmynessa voor haar amazing fotografie, @KTgillies_surfacedesign voor prachtige Terrazzo art, @Alealimay voor stijl-inspo & natuurlijk @girlonkicks, That's me!