a day with Olivia Lonsdale & Club Manhattan

Deze week spraken wij af met onze favoriete actrice, de talentvolle Olivia Lonsdale, ter ere van de lancering van onze limited edition We Are Labels x Club Manhattan Discoball Earrings. Olivia is pas 23, maar je kan nu al niet meer om haar heen. Zo won ze laatst nog een grote filmprijs voor haar rol in Silk Road en is ze momenteel met allerlei spannende nieuwe projecten bezig. Wij vroegen Olivia naar haar afgelopen jaar, komende plannen en meer. 

Olivia! Hi! Het is natuurlijk bijna kerst, het jaar loopt bijna af. Hoe is het afgelopen jaar voor jou geweest, wat was je favoriete project?

Ik vond Sirene filmen heel leuk, dat was eigenlijk een afstudeerproject van de filmacademie waar iedereen heel jong was en omdat het een eindexamenjaar was deed iedereen zo ontzettend z'n best, echt alles werd tot in de puntjes uitgedacht en we hadden zo'n leuke, jonge crew waardoor er ook alleen maar gelachen werd, was echt heel leuk! 

Wat staat er de komende tijd op de planning, waar gaan we je allemaal zien?

In Berlijn komt er een Engelse film uit waar ik in speel, Possessed, eigenlijk heel arty en bijna documentaire achtig en daarnaast ga ik in januari beginnen met de opnames voor een nieuwe film. Heel spannend want in mijn rollen tot nu toe ben ik vaak als het ware 'het lievelingetje' en nu speel ik met vier meisjes wat ik nog nooit gedaan heb en zijn we dit allemaal.

Hoe bereid jij je voor op een rol? 

Ik hou er echt heel erg van om me totaal te verdiepen in een rol, waarbij ik dus ook heel veel gesprekken heb met de regisseur voorafgaand zodat ik zo veel mogelijk materiaal in mijn hoofd krijg en daar mee kan spelen op de set. Ik heb ook geen toneelschool gedaan, dus voor mij werkt het goed om zoveel mogelijk zelf in die rol te duiken, waarbij ik uiteraard het script heel goed doorneem en er vervolgens zelf bijna over filosofeer eigenlijk. 

Vanaf welke leeftijd ben je met acteren begonnen?

Op jonge leeftijd was ik wel altijd al bezig met het maken van korte filmpjes, maar vanaf mijn achttiende begon ik echt met acteren en dit vond ik gelijk super leuk. Met een hele crew en cast voor één en hetzelfde doel werken is zo gaaf om te doen, echt een heel mooi gevoel is dat! Het is natuurlijk echt keihard werken, maar als het dan af is, dan valt dat allemaal weg. Ik vind het vergelijkbaar met dat je naar Lowlands gaat en vijf uur lang in de rij gaat staan, maar aan het einde van Lowlands ben je dat helemaal vergeten omdat het zo mega leuk was haha, dus dat heb ik eigenlijk altijd in mijn hoofd.

Welke mannelijke acteur zou jou spelen in een film?

Haha o dat vind ik wel echt super lastig! Misschien wel Javier Bardem in Vicky Christina Barcelona.

The holiday season is officieel in aantocht. Wat is voor jou een ideaal feestje?

Een ideaal feestje voor mij is eigenlijk met al mijn vrienden en mijn familie heel lekker eten en natafelen, lekker bij iemand thuis met goede wijn en mijn vriendje die draait want dat is mijn lievelingsmuziek, haha. Dus heel intiem eigenlijk. 

Je eet zelf vegetarisch, overwegend veganistisch en bent veel bezig met duurzaamheid. Wat voor rol speelt dat voor jou?

Eigenlijk wel in alles wat ik doe, ik eet inderdaad vegetatisch en probeer bijvoorbeeld ook met kleding selectief te blijven, zo koop ik bijvoorbeeld nooit iets bij de Zara of H&M, draag ik veel vintage en kies ik voor merken die kleding op een goede manier produceren. Ik hou er ook heel erg van als ik een one piece item heb, als ik bijvoorbeeld in Engeland ben bij mijn opa en oma ga ik ook altijd naar de charity shop waar ik echt de mooiste juweeltjes scoor, van vintage Valentino colbertjes, mantelpakjes tot Lonsdale truien. Heerlijk om daar tussen te graven. 

Kijk je ook veel documentaires over dit thema?

Ja zeker veel docu's en daarnaast is mijn lievelingsprogramma Keuringsdienst van Waarde haha, bizar wat daar allemaal voorbij komt en daarnaast docu's als Cowspiracy, What The Health, maar ook het boek Eating Animals zijn zeker goede tips. Ik vind het leuk om mezelf erin te verdiepen, maar tegelijkertijd doe ik wat ik kan hoor, mijn ouders bijvoorbeeld eten wel gewoon vlees, maar dan wel uit een special pakket van een boer waar ze dan zelf ook naartoe zijn gegaan en dat is voor mij ook bewust en een goede eerste stap. Als je maar nadenkt over wat je in je mond stopt, je hoeft niet gelijk veganistisch te zijn, maar ik vind het mooi als mensen wel doen wat ze kunnen want zo moeilijk is het eigenlijk ook niet denk ik.

Als je nu terug in de tijd zou gaan, had je dan verwacht dat je nu zo succesvol met acteren bezig zou zijn?

Eigenlijk zong ik vroeger heel veel als kind, mijn moeder zei altijd; je bent een soort lopende jukebox, je kan niet onthouden van 6 x 6 is, maar wel alle liedjes en songteksten! Haha, omdat ik het leuk vond en dan onthoud je dat. Dus als kind was ik wel altijd al met dit soort dingen bezig. Ik kreeg laatst ook van mijn Engelse oma voor mijn verjaardag een cadeautje waarbij ze allemaal cadeautjes had ingepakt met een klein notitietje erbij wat ze had geschreven toen ik 2 jaar oud was en toen beschreef ze me dus al als heel beweeglijk en dat ik constant iedereen aan het napraten was, dus ik was er wel altijd al mee bezig, maar tegelijkertijd weet je het eigenlijk niet totdat je echt voor de camera staat. Toneel vind ik bijvoorbeeld ook heel vet, maar meer om met mijn vrienden te doen, het is niet mijn drive om dat voor een groter publiek te doen, wellicht wel in de toekomst, maar op dit moment vind ik film echt zo mooi, die intimiteit en dat overbrengen op beeld, dat vind ik waanzinnig. 

pictures by the amazing Sanja Marusic. Follow Sanja, here.

Helaas zijn onze limited edition earrings helemaal uitverkocht.